- رایا
- 0 نظر
- 3067 بازدید
به گفته ماکان آریا پارسا مواجهه با سختیها، یکی از شرایطی است که تقریباً تمام افراد در موقعیتهای مختلف، آن را در زندگی خود تجربه کردهاند. در زندگی مدرن امروزی نیز که درگیریهای ذهنی بیشتر شده، مشکلات انسانها به مراتب بیشتر از گذشته است. تعداد کسانی که زیر بار فشارهای مختلف دچار افسردگی میشوند، کم نیستند. مهمترین نکتهای که شاید تعداد کمی از افراد هنگام قرار گرفتن در شرایط سخت به آن فکر میکنند، روشهای رهایی از وضعیت بد است. در این مقاله به بررسی برخی از راهکارها هنگام مواجهه با مشکلات خواهیم پرداخت.
پذیرش مشکلات و شرایط موجود
همه افراد در طول زندگی خود، شرایط سخت در زندگی را تجربه میکنند و از ظاهر زندگی انسانها نمیتوان به مشکلات و شرایط آنها پی برد. اولین قدم هنگام مواجهه با سختیها، پذیرش شرایط و اینکه این سختیها برای تمام افراد در زندگی پیش میآید. مشکلات و شرایط سخت هر فردی با توجه به موقعیت زندگی و کاری که دارد، متفاوت است. کسی نیست که بگوید من هیچ مشکل و شرایط سختی را در زندگی نداشته و تجربه نکردهام. همه افراد در زندگی خود یک مسیر سینوسی دارند و در این مسیر نیز با مشکلات و سختیهایی روبرو خواهند شد.
پیداکردن خودتان بعد از مواجهه با سختیها
بر باور ماکان آریا پارسا بعد از پذیرش شرایط و موقعیت سختی که در آن قرار گرفتهاید، باید خود را پیدا کنید. اکثر ما بعد از مواجهه با سختیها سردرگم هستیم و دقیقاً نمیدانیم که چگونه در این شرایط قرار گرفتهایم و الان باید چهکار کرد. تمام این شرایط طبیعی است و باید چرا و چگونههای ذهن خود را کنار گذاشته و تسلط لازم بر ذهن و جسم خود داشت. در روانشناسی حل مشکلات، تسلط بر ذهن و پیدا کردن خود، بخش مهمی از رفع مشکل است که بدون آن نمیتوان موفق شد. باید نسبت به نقاط ضعف و قوت خود تسلط کافی داشته و سپس متناسب با شرایطی که وجود دارد یک تصمیم قاطعانه گرفت.
کنترل هیجانات و احساسات در مواجهه با سختیها
یکی از حالاتی که همه انسانها هنگام مواجهه با سختیها دارند، بروز احساساتی مثل گریه، زاری، ناراحتی، خشم و عصبانیت است. تمام این احساست در روانشناسی حل مشکلات باعث مختل شدن تمرکز شده و باید بتوان آنها را کنترل کرد. در چنین شرایطی باید سوگواری را کنار گذاشته و به مشکلات زندگی فکر کرد. بهترین راهکار برای کنترل هیجانات در شرایط مختلف زندگی، تقویت هوش عاطفی یا هیجانی است. کسانی که هوش هیجانی بالایی داشته باشند، راحتتر میتوانند احساسات و عواطف خود هنگام مواجهه با سختی را کنترل کنند. بعد از کنترل احساست است که ذهن میتواند به صورت منطقی روی مشکلات و راهکارهای آن تمرکز کند.
فکر کردن به آینده و برنامه ریزی برای آن
از نگاه ماکان آریا پارسا هنگام مواجهه با سختیها، کافی است به یکی از مشکلات خود در چند ساله گذشته فکر کرد. آیا در زمان حال به اندازه چند سال قبل ناراحت هستید؟ درک این شرایط باعث میشود تا در مواجهه با تمام مشکلات و سختیها، میزان مقابله و توان افراد افزایش پیدا کند و امید به روزهای بهتر و حل مشکلات در افراد، قویتر شود. افراد موفق در مواجهه با مشکلات امید خود را از دست نمیدهند. این افراد با تسلط بر احساسات و کمک گرفتن از افراد، برای آمدن روزهای خوب و سپری شدن شرایط سخت، اقدام میکنند و امید دارند.
صحبت و همفکری کردن با دیگران هنگام مواجهه با سختیها
برخی از افراد در مواجهه با سختیها نمیتوانند احساسات خود را به خوبی کنترل کنند. برای آنها درک این موضوع که مشکلات برای همه به وجود میآید، سخت است. سؤالی که در ذهن اکثر این افراد وجود دارد، این است که در هنگام سختیها چه کنیم؟ بهترین راهکار برای چنین افرادی، صحبت با یک فرد مورد اعتماد است. صحبت و بیان کردن شرایط موجود با فردی مورد اعتماد، باعث تقویت روحیه میشود. نتیجه این صحبت کردن، میتواند آنالیز بهتر مشکل و حتی پیدا کردن راهکارهایی برای سپری کردن شرایط سخت باشد. این افراد به تنهایی نمیتوانند از پس افکار منفی و صداهایی که در ذهنشان جریان دارد، برآیند و به کمک و راهنمایی اشخاص دیگر نیاز دارند.
اعتماد و اطمینان به خودتان
از دید ماکان آریا پارسا اطمینان و اعتماد به خود، یکی از بهترین راهکارها در روانشناسی حل مشکلات برای کاهش تأثیر سختیها است. اعتماد به تواناییها، پشتکار و تلاش باعث میشود تا مشکلات از چیزی که هستند، بزرگتر دیده نشوند. یکی از مهمترین عواملی که باعث پیشرفت در زندگی و رسیدن به موفقیتهای بزرگ میشود، داشتن اعتماد به نفس بوده که باید تقویت شود. ایمان و اعتماد به خود یعنی داشتن اعتماد و عزت نفس بالا که قدرت و تسلط افراد هنگام مواجهه با شرایط سخت را افزایش میدهد. صحبت کردن با یک فرد دیگر و یادآوری تواناییهای فرد توسط او، میتواند بهترین راهکار برای افزایش اعتماد به نفس در شرایط سخت باشد.
بهترین راهکار برای مواجهه با سختیها؛ اقدام کردن
در روانشناسی حل مشکلات، بهترین راهکار برای کاهش تأثیر مشکلات، پیدا کردن راهکار و اقدام است. اگر همیشه این سؤال در ذهنتان وجود دارد که چگونه در مقابل مشکلات قوی باشیم؟ جواب درست اقدام کردن است. رها کردن مشکلات به حال خود، یکی از اشتباهاتی است که بسیاری از افراد انجام میدهند و تصورشان این است که گذر زمان میتواند آن را حل کند. برای از بین بردن شرایط سخت یا کاهش تأثیر آن در زندگی شخصی و کاری باید دنبال راه حل و اجرایی کردن آن بود. حتی اگر لازم باشد از یک فرد متخصص برای پیدا کردن بهترین راهکار و نحوه اجرایی کردن آن باید راهنمایی گرفت.
چگونه در مقابل مشکلات قوی باشیم؟
تسلط داشتن بر خود، برنامه ریزی برای آینده، داشتن اعتماد به نفس و اجرای بسیاری از راهکارهای دیگر در روانشناسی حل مشکلات کار چندان راحتی نیست. بسیاری از افراد هستند که با آگاهی نسبت به تمام این موارد، همچنان از خود میپرسند که چگونه در مقابل مشکلات قوی باشیم؟ انجام برخی فعالیتهای ساده و کوچک، شرایط مقابله با سختیها را برای ما راحتتر میکند. در ادامه به برخی از این راهکارهای ساده اشاره میکنیم.
ورزش کنید
طبق نظر ماکان آریا پارسا یکی از بهترین و سادهترین راهکارها برای افزایش انرژی و انگیزه هنگام مواجهه با سختیها، ورزش کردن است. داشتن یک برنامه ورزشی منظم در طول هفته باعث افزایش عملکرد ذهن و انرژی برای حل مشکلات میشود. بسیاری از افراد موفق دنیا در زندگی روزمره خود یک روتین ورزشی دارند و سعی میکنند به صورت مرتب از آن پیروی کنند.
به دل طبیعت بروید
اگر جزء افرادی هستید که همچنان این سؤال در ذهنتان مطرح است که در هنگام سختیها چه کنیم؟ من ارتباط با طبیعت را پیشنهاد میکنم. رفتن به دل طبیعت باعث ایجاد حس مثبت، انرژی بالا و افزایش عملکرد ذهن میشود. داشتن تمام این حالات برای کسی که در شرایط و موقعیتهای سخت زندگی قرار دارد، لازم است. کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند باید حداقل یکبار در هفته به دل طبیعت رفته و ذهن و روح خود را از استرس تخلیه کنند.
این مطلب ادامه دارد…