- رایا
- 0 نظر
- 16 بازدید
از نظر دکتر ماکان آریا پارسا انواع کسب و کار سنتی شامل موارد متعددی هستند و بخش زیادی از اقتصاد یک کشور تشکیل میدهند. این نوع کسبوکار با کمک روشهای صنعتی و بدون استفاده گسترده از فناوریهای نوین اداره میشود. مشخصا کسبوکارهای سنتی در انواع مختلفی وجود دارند و تفاوتهای با کسبوکارهای مدرن دارند. در این مقاله به بررسی انواع کسب و کار سنتی میپردازیم. همراه ما باشید تا به سوال کسب و کار سنتی چیست، پاسخ دهیم.
نمونهای از کسبوکارهای سنتی | ||
فروشگاههای عطاری | مسگری و ساخت ظروف سنتی | تولید و تعمیر کفشهای چرمی دستدوز |
صحافیهای قدیمی کتاب و اسناد | پخت نان سنتی مانند سنگک، بربری و لواش در تنورهای سنتی | حلبی سازی |
رنگرزی سنتی | گیوهبافی با دست | قالیشویی سنتی |
کسب و کار سنتی چیست؟
ماکان آریا پارسا معتقد است کسبوکار سنتی به فعالیتهای اقتصادی خاصی اشاره دارد که از روشهای قدیمی استفاده میکنند. این نوع از فعالیتها عموما تکیهای روی فناوریهای دیجیتال ندارند. از این رو در تعامل مستقیم با مشتری بوده و با دریافت وجه نقد، فعالیت میکنند. عموما کسبوکارهای سنتی از روشهای بازاریابی حضوری استفاده میکنند. خوب است بدانید عمده مایحتاج زندگی افراد از طریق این فعالیتهای اقتصادی تامین میگردد.
انواع کسب و کار سنتی
از نظر ماکان آریا پارسا به صورت کلی کسبوکارهای سنتی به چند دسته کلی تقسیم میشوند. هر یک از این کسبوکارها جایگاه خاصی در بازار دارند. برخی از آنها هنوز هم با وجود رشد فناوریهای دیجیتال، به دلیل نیاز جامعه و فرهنگ خرید حضوری، پایدار ماندهاند و در برخی موارد از رونق بالایی نیز برخوردار هستند. خوب است بدانید انواع خردهفروشیها، خدمات سنتی، تولیدیها و …. جزو کسبوکارهای سنتی محسوب میشوند. برای آن که با انواع کسب و کار سنتی بیشتر آشنا شوید، به توضیحات زیر دقت نمایید:
کسبوکارهای خردهفروشی
خردهفروشیها از جمله متداولترین انواع کسب و کار سنتی هستند. خوب است بدانید فروشگاههای مواد غذایی، پوشاک، لوازم خانگی و … جزو خردهفروشی قرار گرفته و سنتی محسوب میشوند. ماکان آریا پارسا می گوید عموما این کسبوکارها به شکل مغازههای محلی فعالیت میکنند. از این رو مشتریان میتوانند به صورت حضوری از آنها خرید کنند. عموما مشتریان این نوع از فعالیتها در حوزه کاری کسبوکار مستقر هستند و به روش قدیمی مایحتاج خود را تهیه میکنند.
کسبوکارهای خدماتی سنتی
ماکان آریا پارسا بر این باور است خدماتی همچون آرایشگری، تعمیرات خودرو، نجاری، خیاطی، نانوایی و … نیز از جمله نمونههای کسبوکارهای سنتی خدماتی هستند. این کسبوکارها به مهارت و تجربه نیاز دارند و معمولاً تجهیزات پیچیدهای نخواهند داشت. در این نوع کسبوکار، مشتری وارد محل کسب شده و در ازای دریافت خدمات، پول پرداخت مینماید.
کسبوکارهای تولیدی سنتی
از دیگاه ماکان آریا پارسا تولید محصولات دستی و سنتی، از جمله قالیبافی، صنایعدستی، سفالگری و شیرینیپزی نیز از جمله انواع کسب و کار سنتی تولیدی است. در این کسبوکارها کیفیت محصول اهمیت زیادی دارد و هنر دست ارزش زیادی خواهد داشت. در این نوع کسبوکار مشتری محصول هنری مورد نظر را از تولیدکننده خریداری میکند. اضافه کنیم عموما این نوع از مشاغل دارای یک کارگاه کوچک هستند. در این کارگاه محصولات تولید و به صورت مستقیم به مشتریان عرضه میشوند. در برخی موارد در این کسبوکارها واسطهها نیز حضور دارند.
کسبوکارهای کشاورزی و دامداری
بخش عمده کسبوکارهای سنتی به فعالیتهای کشاورزی و دامداری مربوط میشوند. کشاورزان و دامداران از روشهای سنتی برای تولید و عرضه محصولات استفاده میکنند. چه خواهان خرید گوشت و فرآوردههای آن باشید و چه به دنبال خرید محصولات کشاورزی باکیفیت باشید، با تولیدکننده در ارتباط خواهید بود. در این نوع فعالیت اقتصادی، افراد در ازای دریافت محصول، وجه نقد پرداخت میکنند.
تفاوت کسب و کار مدرن و سنتی
ماکان آریا پارسا می گوید مشخصا تفاوت کسب و کار مدرن و سنتی بسیار زیاد و محسوس است. امروزه با ورود فناوریهای دیجیتال، کسبوکارهای سنتی نیز تغییر کردهاند. در اکثر موارد افراد سعی میکنند حتی در کسبوکارهای سنتی نیز از فناوریهای دیجیتال و اینترنت کمک بگیرند. در واقع با این کار میزان درآمد خود را افزایش میدهند. برخی از تفاوتهای کسبوکار مدرن و سنتی عبارتند از:
نحوه ارتباط با مشتری
از نظر ماکان آریا پارسا در کسبوکارهای سنتی ارتباط به صورت حضوری و مستقیم است. در حالی که در کسبوکارهای مدرن این ارتباط از طریق اینترنت، رسانههای اجتماعی و فروشگاههای آنلاین انجام میشود. در واقع در کسبوکارهای سنتی فروشنده با خریدار فاصله نزدیکی دارد و میتواند ارتباط موثرتری برقرار کند درحالیکه این امر برای کسبوکارهای مدرن صادق نیست.
روشهای بازاریابی
انواع کسب و کار سنتی، تبلیغات به صورت محلی و دهان به دهان است اما در کسبوکارهای مدرن، تبلیغات دیجیتالی و حضور در شبکههای اجتماعی نقش پررنگی دارند. در واقع در کسبوکارهای مدرن تاثیر تبلیغات محسوستر بوده و با کمک ابزارهای نوین و آنلاین صورت میگیرد. برخلاف روشهای بازاریابی سنتی، در روشهای مدرن ابزارها نقش مهمی ایفا میکنند.
نحوه فروش و پرداخت
در کسبوکارهای سنتی و قدیمی فروش به صورت دریافت وجه نقد است و یا از کارتخوان استفاده میشود. در صورتیکه در کسبوکارهای نوین، خرید با کمک درگاههای پرداخت آنلاین و اخیرا با کمک ارزهای دیجیتال صورت میگیرد. در واقع در کسبوکارهای مدرن نحوه خرید و فروش گستردهتر و راحتتر است.
گستره بازار
یک کسبوکار سنتی بازار محدودی دارد و در یک محدوده جغرافیایی خاص فعالیت میکند. در حالیکه کسبوکارهای مدرن به بازارهای بزرگتری راه پیدا میکنند و میتوانند به بازارهای جهانی نیز دسترسی داشته باشند. عموما مشتریان کسبوکارهای قدیمی در قلمرو محل کسب قرار دارند ولی این امر برای کسبوکارهای امروزی صادق نیست.
روشهای افزایش فروش کسب و کار سنتی
هر کسبوکاری چالشهای خاص خود را خواهد داشت و کسبوکار سنتی نیز از آن مستثنی نخواهد بود. خوشبختانه با کمک روشهایی میتوان میزان فروش را افزایش داد. در واقع در انواع کسب و کار سنتی میتوان استراتژیهای مناسبی چید و از آنها برای افزایش فروش کمک گرفت. گوشهای از روشهای افزایش فروش کسب و کار سنتی عبارتند از:
حضور در بسترهای آنلاین
اگر انواع کسب و کار سنتی بتوانند در بسترهای آنلاین نیز حضور داشته باشند، درآمد بیشتری کسب خواهند کرد. بسیاری از مشتریان امروزی پیش از مراجعه حضوری، ابتدا درباره کسبوکار در اینترنت جستجو میکنند. از این رو داشتن یک پروفایل در شبکههای اجتماعی یا یک وبسایت ساده میتواند باعث جلب توجه آنها شود.
ارائه خدمات بهتر به مشتریان
توجه به تکنیکهای مدیریت ارتباط با مشتری میتواند باعث افزایش فروش در انواع کسب و کار سنتی شود. اگر یک کسبوکار سنتی بتواند رفتار محترمانهای داشته باشد و پاسخگوی کیفیت خدمات و محصولات خود شود، میتواند انتظار فروش بیشتری داشته باشد. ارائه خدمات بهروز و تنوع در محصولات نیز میتوانند از فاکتورهای مهم باشند.
به کارگیری روشهای نوین پرداخت
میتوانید برای آسان کردن پروسه خرید از دستگاههای کارتخوان کمک بگیرید. علاوه بر آن روشهای پرداخت متنوعی ایجاد کنید که امکان خرید راحتتر شود. برای این منظور کافی است کمی خود را به دنیای دیجیتال نزدیک کنید و از انواع ابزارهای موجود کمک بگیرید. به همین سادگی باعث افزایش فروش کسب و کار سنتی خواهید شد.
تبلیغات محلی و دیجیتال
علاوه بر آن که از تبلیغات سنتی کمک میگیرید، از روشهای تبلیغ دیجیتالی نیز برای افزایش فروش کسب و کار سنتی استفاده کنید. میتوانید در شبکههای اجتماعی حضور پیدا نمایید و از روشهای دیجیتال مارکتینگ کمک بگیرید. استفاده از این روشها کنار بنر و تراکت، اثربخشی تبلیغ را دوچندان میکند.
افزایش تنوع محصولات و خدمات
ارائه محصولات جدید و متنوع، سبب میشود مشتریان بیشتری جذب کسبوکار شوند. در واقع ارائه محصولات جدید و متنوع میتواند نیازهای مختلف مشتریان را پوشش دهد و آنها را به خرید ترغیب کند. برای این کار میتوان از سلیقه و نیاز بازار آگاه شد و بر اساس آن محصولات جدیدی ارائه داد. برای یافتن ایدهها پیرامون این منظور میتوانید از رقبا کمک بگیرید و از آنها تقلید کنید. در این راستا ایجاد تنوع در بستهبندی، طعم، کیفیت و حتی شیوه ارائه خدمات، میتواند تأثیر قابلتوجهی بر رونق انواع کسب و کار سنتی داشته باشد.
برگزاری جشنوارههای تخفیفی
امروزه کسی نیست که تخفیف گرفتن را دوست نداشته باشد. وجود تخفیفات در انواع کسب و کار سنتی میتوانند انگیزه خرید بیشتری را ایجاد کنند. متناسب با شرایط خود میتوانید برای محصولات، تخفیفهای فصلی و دورهای در نظر بگیرید. بدین گونه سود بیشتری کسب خواهید کرد.
نتیجهگیری مطالب و کلام پایانی
انواع کسب و کار سنتی جایگاه مهم و ویژهای در جامعه دارد، اما اگر بخواهد سود بیشتری کسب کند باید از تکنولوژی روز نیز بهره ببرد. برای رقابت با کسبوکارهای مدرن نیاز است کسبوکارهای سنتی نیز دچار تغییر و تحول شوند. با استفاده از روشهای مدرن میتوان به افزایش فروش کسبوکار سنتی کمک کرد و آن را به سطح بالاتری ارتقا داد. بسته به آن که کسبوکار سنتی از چه نوع باشد، میتوان از انواع استراتژیها برای بهبود درآمد آن بهره برد.